Gå till innehåll
Lycksele Konståkningsförening
Lycksele Konståkningsförening

Utrustning

Klädsel:
I grupp blå, orange, gul och lila rekommenderar vi att åkarna har relativt tajta men varma kläder. Underställ och träningstights är en lämplig variant. Detta för att tränaren ska kunna se exempelvis sträckningar på ben och armar. Långt hår ska vara uppsatt om åkaren inte använder hjälm. För alla åkare rekommenderar vi att det alltid finns ett par extra vantar till hands.

För åkarna i konståkningsskolan och skridskoskolan ser vi gärna att de har varma men smidiga kläder samt hjälm. För alla åkare rekommenderar vi att det alltid finns ett par extra vantar till hands.

Skridskor:
Konståkning är inte en helt enkel idrott att förstå sig på om man saknar kunskap.Alternativen är många så fråga gärna om råd när ni ska införskaffa nya skridskor.
Det viktigaste barnen har är just stabila och bra skridskor anpassade till deras kunskaps-nivå. När det kommer till tävlingsdräkt förs alltid en dialog med ansvarig tränare innan beställning/sömnad.

Hjälm:
Se till att hjälmen sitter stadigt, en tunn mössa under kan vara bra. Det är i vår förening aktuellt att plocka bort hjälmen först när tävlingstestet är godkänt. Hjälmen kan då ersättas med ett skyddspannband. Det görs i samråd med förälder.

Skridskovård:
Torka av skenorna med en trasa för att undvika rost. Sätt inte tillbaka plastskydden utan trä gärna på mjuka skydd i textil som sitter på till nästa pass.
Se till att ditt barn alltid har plastskydd på skridskorna på vägen mellan isrink och om-klädningsrum. Skenorna förstörs väldigt lätt om man går på annat underlag än is.

En bild

Publicerad: 2023-01-19

Senast uppdaterad: 2023-11-20

Författare: Carolina Sörlin

Sponsorer

Besöksadress
Timmervägen 39
921 33 Lycksele

Postadress
Lycksele Konståkningsförening
c/o Anna Lundquist
Timmervägen 39
921 33 Lycksele