Gå till innehåll
Lycksele Konståkningsförening
Lycksele Konståkningsförening

Konståkningsförälder

Som konståkningsförälder får du vara med och uppleva sporten från första parkett. Du får en inblick i hur mycket träning som ligger bakom vår vackra sport. Här nedan får du information om vad du kan göra för att stötta både ditt barn och föreningen mot nya framgångar.

Lycksele Konståkningsföreningen är en ideell förening med behov av ett föräldraengagemeng inom olika områden för att verksamheten ska kunna fortskrida. Det skapar också en härlig gemenskap som lyfter både åkare, tränare och föreningen som helhet. Ju mer du kan om sporten desto enklare blir det att stötta ditt barn före, under och efter träningar och tävlingar.

Uppförandekoden
Vi följer den uppförandekod som är framtagen av Svenska Konståkningsförbundet. Läs hela uppförandekoden här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att vara konståkningsförälder
Svenska Konståkningsförbundet och Idrottslyftet har tillsammans tagit fram en handbok om hur du som förälder kan stötta och stärka ditt konståkande barn. Handboken hjälper dig också att lära dig grunden i sporten. Handboken Att vara konståkningsförälder hittar du här. Pdf, 8.5 MB, öppnas i nytt fönster.

En bild

Att tänka på:

  • För bästa start på träningen, kom i god tid så att barnet är redo när träningen börjar. Detta underlättar både för barn och för tränare.
  • Hjälm är ett viktigt skydd som är obligatoriskt fram tills barnet klarat protokoll 3.
  • Skridskorna skall vara ordentligt knutna och sitta bra på foten.
  • Ha varma och smidiga kläder (lager på lager). Undvik overall och täckbyxor i äldre åldrar.
  • Håll händerna varma genom att alltid ha vantar.
  • Påminn barnet att gå på toaletten innan ispasset börjar.
  • Ingen mat, dryck eller tuggummi på isen, men ta gärna med vatten och frukt att äta efter träningen.
  • Ta gärna ett steg tillbaka från sargen och sätt er på läktaren för att titta. Då fokuserar barnen lättare på träningen.
  • I Svensk skridskoskola sätter vi åkglädjen i centrum. Gör ditt bästa för att förstärka detta med en positiv inställning.

Publicerad: 2023-10-15

Senast uppdaterad: 2023-10-15

Författare: Carolina Sörlin

Sponsorer

Besöksadress
Timmervägen 39
921 33 Lycksele

Postadress
Lycksele Konståkningsförening
c/o Anna Lundquist
Timmervägen 39
921 33 Lycksele