Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hem

Björkcupen

06 DEC 2015 19:52
Lyckad tävlingshelg i Umeå.
  • Skapad: 06 DEC 2015 19:52

Davina Fellgård tävlade sin första klubbtävling för säsongen. Med ett väl framfört program med fin hållning och stora fina enkelhopp och axel blev det en elfte plats i klassen Ungdom B13.

Emma Lundgren klarade säsongens första dubbelhopp på tävling. Ett fint program med salchow och två bra axel resulterade i en sjunde plats i klassen Junior B2.

Emilia Wissting debuterade i Ungdom A13 och inledde med ett bra kortprogram med bland annat en dubbeldubbelkombination och level 2 på stegsekvensen.
I friåkningen landade hon flera höga fina dubbelhopp trots att det fanns några fjärilar i magen. Det blev en fjärde plats totalt i debuten.

I klassen Junior A startade både Amalia och Agnes Hägglund. Jätteroligt med tanke på att de missat många träningspass på grund av en ovanligt envis förkylning.

Amalia Hägglund åkte ett bra kortprogram med härlig koreografi och utstrålning som vanligt. Någon piruettmiss kostade lite poäng och hon låg 14:e efter korta. Trots att orken tröt lite på slutet i friåkningen kom hon på femteplats med både fina hopp och piruetter. Det blev en sjunde plats totalt. Härligt avancemang!

Agnes Hägglund tävlingsdebuterade för denna säsong och som hon gjorde det. Med vacker åkning, fina piruetter och bra hopp låg hon på tredje plats efter korta. Vi var oroliga för att orken inte skulle räcka till i friåkningen med tanke på den inte så optimala uppladdningen. Men i stället visade hon upp ett tjusigt tangonummer med många svåra moment. Hennes himmels var fantastisk och hon belönades med många pluspoäng av domarna. Det resulterade i en tredje plats totalt.

Skribent: Jessica Tjällman

Postadress:
Lycksele KF - Konståkning
Anna Lundquist, Timmervägen 39
92133 Lycksele

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lsekonstakning@gmail...

SISUskellefteå kraft

Vill du läsa mer www.LFvasterbotten.se